danas sam imao bas sarenolik dan, klupa, put, vozilo, top..... sahtovi ( plus model ) su montirani na svoja mesta put je izlakiram vise puta sjajnim lakom i posle toga matiran, zalepljen na osnovu, zgradu ceka isto to, zasto? zato sto je gips izuzetno dobar materijal za obradu, lako se radi sa njim samo treba paziti da ne pukne, ali je izuzetno porozan sto ne valja u kasnijim fazama izrade jer se tesko farba, ne moze ili se jako tesko moze popraviti eventualna greska u farbanju, i najmanje ostecenje se odmah vidi jer se pojavi bela boja gipsa ispod farbe, itd...... e sad, da bi sprecili nase muke za ubuduce gips se natapa sjajnim lakom u spreju, kupljen u farbari, a sjajan lak koristim zato sto prva 2-3 sloja gips upije odmah i tek kasnije pocinje da bude mestimicno sjajan dok na kraju ne bude potpuno sjajan sto je znak da je ceo "natopljen " lakom i tada dolazi mat lak. kao sto zanamo mat povrsina je idealna za rad sa farbama a i poroznost je nestala ili smanjena na minimum.
polugusenicar je dobio gornji deo trupa, malo rdje na gusenicama, "papuce " slede i poceo sam sa izradom topa. madju " reslovima " sam nasao aberov set ( ustvari dva polovicna ) bas za ovaj top, samo sto je predvidjan za tamiyu tako da sam ogranicen sto se upotrebe tice ali najbitniji i najvidljiviji deo, oklop, moci cu da iskoristim, za sitne detalje sa eceraja jos ne znam sta cu i koliko moci da iskoristim. pozdrav!