Author Topic: "Pravo, druga levo" M4A2 9SS  (Read 632 times)

Offline iguanac

• Member
  • kakav sok, nemoj da te prebijem!
"Pravo, druga levo" M4A2 9SS
« on: 31-10-2010, 13:53:58 »
Konacno se i ja latih da zavrsim nesto od zapocetih maketa. M4A2 je Academy maketa - inace odlicna sto se tice detalja i opreme koja se dobija. Odlicno fitovanje, malo gita za teksturu kupole, malo zica i nesto samogradnje. Inace, verzija je za USMC pa sam je konvertovao prema fotografiji.
http://beute.narod.ru/Beutepanzer/us/M4_sherman/su/sherman-75-03.jpg

Inace, tokom rada uradjene su figure koje odgovaraju Vermahtu, da bi se naknadno nasle referebce da je tenk pripadao 9SS diviziji (na sajtu sa koga sam skinuo fotku greskom pise 10SS). Zato je komandir tenka prefarban u SS uniformu, a ostatak posade ocekuje prilagodjavanja oznaka i dodatak cuffbands na uniforme.
Ideja vinjete je da se SS posada tenka u nekom nemackom gradu, ocigledno zalutala, raspituje kod lokalnog vojnika za poziciju na kojoj trebaju da se nadju. Vidna je nadmenost SS tenkiste spram obicnog vojnika (da mogu oblacici sa mislima da se stavljaju na vinjete, vojnik bi proskrgutao "bem te prasnjava!").

Sto su ti toliki podocnjaci?
Sveti Sava place kad to radis!

Offline Momcha

• Global Moderator
Re: "Pravo, druga levo" M4A2 9SS
« Reply #1 on: 01-11-2010, 19:39:59 »
Dobra ideja.Volim da vidim zarobljena vozila.Cekamo nastavak.
Sredi u photobucket nalog da otvara samo slike a ne i celu stranu.

Offline medico

• Global Moderator
  • Mole se pametniji da više ne popuštaju !
« Reply #2 on: 02-11-2010, 01:17:53 »
dobra ideja , nisam neki extremni ljubitelj beutepanzera  :deadhorse ali nije i ne interesantno !
razmisli  o rasporedu elemenata na diorami ! generalno postavka je logicna samo bih ja zarotirao tenk i figure za 180 stepeni ...mislim da ulicna svetiljka u prednjem planu prilicno odvlaci paznju od glavne radnje ...rotiranjem bi iskoristio prazan ugao raskrsnice a lampa bi ostala detalj koji popunjava pozadinu , mozda i da dodas neku sahtu miniart sada pravi odlicna sahte i slivnike  .
« Last Edit: 02-11-2010, 01:19:46 by medico »
Nemas nikakvu obavezu da govoris, tj. pises pogotovo ako nemas sta da kazes. Znaci, nemoj da se osecas odgovornim ako nista ne prokomentarises na temi o kojoj ne znas sta bi rekao.

Offline tenk

• Member
« Reply #3 on: 02-11-2010, 09:41:08 »
U odlicno ovo cudo :super
@medico
ima saht ali su ga postavili tako da kako god postavis vozilo nece se videti (iz iskustva) :headbang

www.oluj.org
http://www.mss.in.rs/
"May God have mercy upon my enemies, because I won't.”

Offline iguanac

• Member
  • kakav sok, nemoj da te prebijem!
« Reply #4 on: 02-11-2010, 12:11:00 »
@ Momcha
to za fotke placam danak mom drustvenom smeru - omiljenom izgovoru prema drugima i prema sebi za odbijanje tehnickog usavrsavanja. Valjda cu se snaci. Ah te novotarije...

@Medico
hvala za sugestiju, ima smisla i premesticu.

Moj pocetni optimizam je splasnuo, pa scena nece biti gotova za Nish (jbg, obaveze na poslu, u kuci...), ali samo vozilo (doduse, bez najkoloritnijeg cike), mozda se i prosepuri za takmicenje. Inace, podloga je gipsani odlivaj Miniarta, koji zahteva brojne popravke i krpljenje, a da ne pominjem detalje. Saht ima, ali kad bi mesto Sermana bio motocikl, jos bi se i video. Hvala na sugestijama
Sto su ti toliki podocnjaci?
Sveti Sava place kad to radis!

Offline milten

• Member
  • Moson 15.4.2011 "Pocinju 2 najlepsa dana u godini"
    • Maketarski klub "Narednik Mihajlo Petrovic" Nis
« Reply #5 on: 03-11-2010, 00:18:29 »
Ovo jos nisam video! Serman sa nemackim oznakama ! Lepa zamiso i jos bolja izvedba  :super
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

There is no such thing as an unbuildable kit, just some kits one may consider not worth building.

Offline bokaso 1

• Member
« Reply #6 on: 06-11-2010, 03:30:49 »
Cestitam kolega, veoma impresivno......