Na originalnom Bburagov-om odlivku su zatvoreni usisnici za vazduh ispod migavaca. Posto sam zeleo da taj detalj bude kao na uglednom primeru, pristupio sam otvaranju tih rupa, medjutim na jednoj sam duze zadrzao busilicu i skinuo vise metala nego sto je potrebno

. Svaki put kada bih pogledao u tom pravcu, ta greska bi mi bola oci. Neko vreme sam mozgao kako da popravim taj manjak materijala

. Pokusavao sam sa Revell-ovim Plasto-om, medjutim kako mu ime kaze taj proizvod je efikasan na plasticnim delovima, a u mom slucaju bas i nije davao dovoljno dobar rezultat.
Ovih dana sam svom malisanu popravljao lampice za jelku, koje je pokidao, i tada mi je kliknulo da bih mogao na isti nacin da popravim i manjak metala na mom modelu. Koristio sam svima dobro poznatu alatku - lemilicu i kalaj. Dakle na mestu gde mi je falilo metala natopio sam malo kalaja i to sam kasnije popravio malom turpijom za metal i finom smirglom, kako bi mi se ivice uklopile u okolne linije. Odmah da se ogradim, mozda je neko vec dosao na istu ideju pre mene ili pisao o ovom metodu ... onda se izvinjavam sto sam oduzio. Nisam dugo u ovome pa ne znam o cemu se sve pisalo i diskutovalo. U svakom slucaju, ostalo je jos malo da popravim ivice i problem je resen

.

Drugi detalj koji sam resavao je poklopac za dolivanje goriva. Bburago je naravno i taj detalj odbacio kao suvisan, ali ja sam odlucio da ga na mom modelu bude. U ovoj situaciji se potvrdilo da je dobro imati odredjeni fond rezervnih delova sa rastur-modela. Kada bi moj vec pomenuti sincic propisno izlomio neki model do neupotrebljivosti, ja ne propustam priliku da sa njega poskidam delove koji mi mogu posluziti u ovakvim restauracijama. U tom svom steku sam pronasao delic koji oblikom dosta lici na pomenuti poklopac, a da stvar bude jos bolja "hromiran" je kao na originalu

! Mnogo je dobro kada ustedis vreme, a resis problem.

Ovde cu jos samo iskoristiti priliku da pitam za savet ... da li neko ima ideju kako da napravim retrovizor (pogledati na vrhu strane fotografiju uglednog modela), a da to izgleda sto blize originalu?
Hvala unapred za savete i pozdrav svima!