Zasto ne mozes da postavis sliku? Ne umes ili nemas ili sta?
Vidi, do sada sam napravio 8 jedrenjaka i kod svih je ta fora manje vise ista. Prvo i osnovno, spoji polovine trupa i zalepi ih selotejpom/trakom, cime god samo da drzi, i onda probaj da umetnes palubu. Ako ne moze nikako, smirglu u ruke pa malo doteraj tamo gde zapinje najvise. Pokusavas dok ne uspes da makar i uz primenu vece sile, namuvas palubu na njeno mesto. To ti je za probu, posle lepo zalepi trup, ne znam koji lepak koristis ali nadam se da si citao o tome i da koristis maketarski lepak a ne super ili slicno. Imaj u vidu da kada se to stegne, mocices slobodno da malo rasiris krajeve gtrupa bez bojazni da ce da se odlepi ili polomi (ako si koristio dobar lepak) i uz malo muke uspeces da umetnes palubu. Uvek probaj par puta tako "na suvo" pa onda lepo izvadis palubu, namazes lepak tamo gde paluba dodiruje trup broda (bolje je da lepak nanosis tu nego na samu palubu jer ce u suprotnom dok stavis palubu lepak da ti bude po celom trupu veruj mi, proverio sam

), i to bi trebalo da bude to. Posle toga ide kit da popuni supljine kojih ce gotovo sigurno da ima, pa opet smirglanje pa farbanje pa ...