Da krenemo polako.Poznati mlaznjak hladnog rata , "leteci kovceg" ili "widow maker" . U vreme kada su se pravili mlazni lovci i presretaci na principu "sto vise -sto brze" ,F -104 je bio USA aparat sa tim karakeristikama!I danas drzi neke brzinske i visinske rekorde!Jako nestabilan avion ,koji je lako padao u kovit i zato je i dobio svoje cuvene nadimke.Puno pilota je izgubilo zivot u njemu ,posebno u nemackom vazduhoplovstvu...To je samo par crta i osnovnih karakteristika ,koje sam naveo a sad malo o maketi..
Ovo je Revelov prepak Hasegawine makete ,a i Monogram ju je imao takodje ako se nevaram. Odlicno uradjena za ovu razmeru ,ali nije savrsena naravno,kao sto nista nije..pa ce biti potrebno malo doradica ali nista preterano za dobar OOB (iz kutije) primerak!revell je dao dve seme farbanja za USAF i obe su odlicne i jako poznate ljubiteljima ovog aviona:

Ja cu raditi maskirnog iz UDORN baze na Tajlandu cini mi se 1966 god.
Evo i malo slicica makete same ,a u sledecem postu se vidimo sa slikama zapocetih radova!Pozdrav svima!

ps-tek sam sad video da je 31. , izvinjavam se zbog omaske!Nadam se da ne smeta?Pozz!