Evo ovako sto se narezivanja tice prvo. Nemam nikakav poseban alat za to, za skrajber sam tek prvi put cuo juce, hvala kolegi Dusku sto meni slepom otvori oci, (inace juce smo se i upoznali licno), nego sam koristio nesto improvizovano. Dakle ovako, prvo sam sa skalpelom blago urezivao linije pored onih vec postojecih na palubi koje su bile u pozitivu. Posto nisam koristio nikakav lenjir kao vodilju desavalo mi se da skalpel malo pobegne, zato i jeste na nekoliko mesta kriva linija. Nakon toga koristio sam ovo za glavno urezivanje:

Malo primitivno ali u sustini lepo reze, lepo prati prethodno urezanu liniju vodilju. Nakon toga sledi smirglanje da se odstrani onaj pozitiv, jos malo urezivanja da se popravi gde je bilo potrebno.
A sto se tice farbanja palube, hm, tu cu raditi malo van date seme bojenja. Po sastavnici paluba bi trebalo da bude Humbrol 71 (koristim iskljucivo Humbrol tako da ne znam koja je to boja u revell), sto bi i trebalo da odgovara boji palube kakva je sada na Victory-ju, verovatno je tako ofarbana posle restauracije. Ali gledajuci slike na netu, na nekoliko njih se lepo vidi ogrebana farba i prava boja palube koja vuce na hrastovinu od koje i jesta brod pravljen. Tako da cu ipak pokusati da dobijem tu boju jer iskreno ne verujem da je paluba bila farbana dok je brod bio u sluzbi. Probacu sa osnovom Humbrol 63(to je cini mi se Revell 16), a zatim wash sa umber, svetliji na samim daskama, a tamniji izmedju. Ostalo, ramove, okvire farbacu po semi to jest crna i braon.
Ima jos jedna stvar u kojoj cu odstupiti date seme. To su ona kolica(ne znam kako drugacije da ih nazovem) na kojima stoje topovi. Preporucena je Humbrol 74(neka oker zuta?), to je ista sa kojom se i farba trup brod. Opet malo guglajuci, sva ta kolica su bila ofarbana u crveno, mislim da je mornarica tako propisivala. Znaci idemo Humbrol 16, poput poklopaca od otvora za topove. I jos jedna stvar za koju nisam siguran sta da radim. Boja topova, po semi ide Humbrol 33(crna), a opet sam negde procitao da su topvi bili bronzani(ako sam dobro razumeo i preveo?)?