MK radionica > Brodovi, podmornice, galije,...

HMS Victory-Airfix

(1/8) > >>

stevasandra:
E evo poceo sam i ovo da radim  :bravo Nista puno ali polako dok uhvatim malo zaleta. Malo problema je bilo oko sastavljanja dve polovine trupa posto se ne uklapaju bas najsrecnije, tako da na donjem delu ce trebati malo smirglanja ali nista strasno. Dok se to susilo malo sam radio na drugoj palubi. Naime palube su odradjene u pozitivu pa sam se malo igrao i urezao dascice. Kako ce to ispasti videcu posle farbanja pa ako bude dobro prerezacu i gornju palubu:

Kada se trup osusio sledilo je uglavljivanje palube. Mislio sam da ce biti problema ali savrseno je upala:

Zatim prvi sloj boje i za sada je to to, ustvari sledi farbanje nekih sitnica koje se lepe na donju palubu.

alek:
To se cekalo :)
Sa ovih slika ne mogu bas da procenim kolika je maketa ali vec mogu da vidim da je bolja od Revellovog, bar sto se tice bokova jer lepo ima sve toparnije otvorene kao i urezane "daskice".
Sto se tice palube prosto ne mogu da verujem da su u pozitivu?!? I gornja???
U principu i ako jesu, ti si ovo bas profi prerezao i mogao bi da napises kako? Ja sam se kod Bountyja bas bas namucio a i losije mi izgleda nego ova tvoja. Cime urezujes i cime navodis to cime urezujes :) Ne bi bilo lose samo da urezes i poprecne linije da predstavljaju spojeve dasaka po sirini, seti se samo kako ji bilo pre smirglanja ili vidi od gornje palube.

stevasandra:
Gornja je takodje u pozitivu sto mi najvise i smeta. Kako sam narezivao? Onim skalpelima sto ima kod kineza da se kupi, sa drskom i promenjivim uloscima raclicitih oblika i velicina. Nisam nista smirglao nego sam sa metalni lenjir prislonio uz strafte i skalpelom nekoliko puta prolazio i narezivao. Kada sam sve linije izvukao onda tek smirgla da poskida ono sto je ostlo. A sto se poprecnih linija tice izvucicu ih na gornjoj palubi mada ni njih u originalu nema.

alek:
Hmm, skalperom. Ajd seledeci put slikaj makro modom neku bolju sliku palube, bas me zanima kako to izgleda. Koliko znam, skalperom i tim "kineskim" drangulijama sa buvljaka tesko da moze da se lepo i kvalitetno urezuje. Na onoj prvoj slici lici kao da je super al je mutno dosta pa se mozda varam :) Znaci ne smirglas pa onda urezujes vec ides odmah na urezivanje pa posle sklanjas viskove?
Samo polako sa tim delom i bice ok, mene je to smaralo bas bas ali posle kada ofarbas palubu sreci nema kraja kada izgleda super a znas da si morao rucno da je urezujes :)
Kako ti se inace cini maketa? Jel kvalitetna? To sto se ne uklapa savrseno i sto mora da se kitosmirgla ne uzimaj u obzir, ja do sada nisam video ni jedan jedini jedrenjak oko kog nije moralo da se potrosi solidna kolicina gita/smirgle...

stevasandra:
Juce sam malo vrteo po netu, gledao slike Victory-a, da vidim kako je farban u stvarnosti pa da uporedim sa sastavnicom. Uglavnom je to to, mada ni sve slike nisu iste. E sada najzanimljivije mi je bilo to sto sastav dasaka na trupu broda skoro i da se ne vidi cak sta vise i izgleda ko da je u pozitivu. Naisao sam i na jednu zanimljivu sliku al ne znam kako da postavim link ka njoj?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version