MK radionica > Brodovi, podmornice, galije,...
HMS Victory-Airfix
stevasandra:
Danas sam video da mi fali jedan deo i to ni manje ni vise nego ona mala gornja paluba. Sada ne znam sta mi je ciniti, da li vredi kontaktirati prodavca ili da lepo nadjem odgovarajucu debljinu plastike i da sam napravim?
alek:
Obavezno kontaktiraj. Verovatno si dobio u kutiji od makete i listic na kome moze da popunis podatke i koj deo ti fali a imas i adresu gde treba da posaljes. Mozda moze i preko e-maila...
Sto se tice pravljenja, mozes da pokusas naravno, ko zna, i ako ti posalju, koliko ce vremena trebati dok ti stigne deo samo prvo obavezno pokusaj da nabavis original.
Vidjao sam bas ovde na forumu da su ljudima slali delove koji nedostaju.
stevasandra:
Evo konacno da se nakanim i da nastavim. Narezao sam palubu, to me je doduse najvise i odbijalo od rada da budem iskren. Nije bas najsjajnije ispala ali verujem da ce ispasi mnogo bolje posle farbanja.
Sandman:
Dobro deluju ove urezane daske na palubi - ono shto bih ti predlozio je da josh po njima samo blaaaago urezesh i teksturu drveta - nepravilnim zarezima...
alek:
Lepo izgleda ovako a posle farbanja ima da bude "pucka". Mislim da sam te vec pitao al aj da proverim, cime bese urezujes i cime navodis to cime narezujes? :)
Ja sam za sada kao definitivno najbolje resenje koristio dymo traku. Urezujem tamiyinim skrajberom naravno, mada sam kupio i trumpeterov ali mi se on ne svidja bas nesto :/
Tacnije, zalepim dymo, predjem jednom-dva puta shilom (napravio sam ga od igle nekog starog sestara) i posle toga ide skrajber. Linije zbog dymo trake budu kao strela a i skrajber ne moze lako da "pobegne" jer je traka dosta debelog profila pa mozes slobodno malo jace na nalegnes skrajberom uz nju. Sve u svemu moja preporuka kao alat za urezivanje.
Ovo sto Srdjan rece za teksturu drveta je super stvar ali ja licno nisam bas uspevao da postignem neke rezultate :( Iskreno, ne znam cime bih mogao to da radim a da ne bude neko nenormalno mucenje, osim nekom bas grubom smirglom i to iz jednog, dva poteza. No kada sam probao nije mi se mnogo svidelo pa ni ne koristim tu tehniku, bar ne za sada.
Da se vratim na tvoju palubu, sta sada ide sledece? Kojom bojom ces da radis bazu za palubu? Ja u poslednje vreme koristim revell 88, pogotovo kod brodova koji su malo vise odrzavani. Cisto kada hocu malo svetliju palubu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version