Može i neki zaplenjen partizanski, da se napravi od ovoga. Samo koliko je meni pozanato na balkanu su imali drukčiji profil guma (Artiglio gume - one koje su u kutiji od AB 43)
Da Marko, upravo zato i neću raditi neki od primeraka koji su se viđali na našim prostorima, a i nekako mi je lep onaj sa naslovne strane kutije - sa italijanskim zastavama.
Autoblinda je u međuvremenu spremljena za prajmerovanje... odradio sam neke sitne dorade...
Odbojnike (ili šta su već) na prednjim branicima sam rešio da napravim od žice koja je tanja nego deo iz kutije, a kako bih simulirao one kuglice (gombice) na vrhovima, žicu sam iz više slojeva potapao u Mr. Surfacer i sušio u položaju "na dole".. samo sam posle malo šmirglom ispolirao i deluje mi ok - možda za nijansu preuveličano, ali prosto nisam mogao da odolim a da ne probam ovo da uradim

Kantu za gorivo sam zalepio na prednjem delu vozila, kao i na zadnjem levom boku, mada je moglo i bilo gde drugde jer su ove kante vešali po celom vozilu!

Ručku/stepenik ispred zadnjeg točka sam napravio od žice jer je deo iz kutije bio predebeo!

Pinove za pozicioniranje točkova sam malo skratio kako točkovi ne bi "češali" blatobrane - ovo je možda i jedina ozbiljnija omaška Italerija na ovoj maketi!

Svih 6 točkova na gomili....

Međutim, i ovde ima jedna mana odlivenih delova - za ovu verziju Autoblinde, gume na točkovima treba da imaju "cik-cak" šare ispupčenog profila u odnosu na samu gaznu površinu + kanale po obimu gazne površine. Ove šare su odlivene skoro jedva primetno, pa sam rešio da ih urežem skalpelom, iako je ovo suprotno od onoga što bi trebalo da bude - treba da budu ispupčene! No, kapiram da će nakon washa i prljanja i ovako urađene delovati svakako bolje nego da su gume "ćelave"!
Kao što je Tiso rekao, "balkanske" Blinde su imali drugačije gume, sa jako agresivnijom šarom, i ona se može naći u kutiji sa modelom AB43.

U svakom slučaju, maketa je sada spremna za prajmer - crni Cosmos sprej, a zatim sledi farbanje...