Dobar dan. Evo da se i ja priključim u kampanju sa ovim helikopterom. Ovo mi je prva kampanja pa molim da mi ukažete na moguće greške (pročitao sam pravila, ali može da se desi) u toku trajanja iste. Hvala.
Maketa:

Mislim da se dosta zna o ovoj maketi. Nisam stručnjak, ali mislim da je maketa veoma dobra i da je plastika dobrog kvaliteta, lako se uklapa i veoma je čvrsta!
Od boja su korištene Revell i MM enamel boje. Na sastavnici piše da je boja unutrašnjosti MM 1730 Flat Gull Gray

a je nisam imao pa sam kombinovao Revell dust-gray mat 77 + MM flat white 1768. Ovo mi je omiljeni helikopter (na drugom mjestu je Sikorsky H-34) pa mu prilazim sa mnogo pažnje, ali sam opet uspjeo da malo uprskam stvar, ali sam i to riješio na (bar po meni) dobar način. Naime, u jednom momentu, dok sam lijepio dio po dio makete, zaboravio sam da stavim nosač rotora (ili kako se več zove) pa sam morao jedan dio da režem, postavim nosač, pa da ga opet lijepim izrezani dio. Mislim da nije loše ispalo ovo što sam uradio, a evo i par slika da vi sami prcjenite.
Na ovim dijelovima rađen je drybrush (Revell 99) ali se slabo vidi na slikama. Dodao sam i pojaseve za pilote. Njih sam napravio od krep trake koju sam ofarbao,

mislim da je plastika previše debela na poklopcu kabine, ali štaje tu je,

spojena unutrašnjost sa tijelom helikoptera (treba malo strugati da se uklopi, ali ništa strašno)

spojen trup

a onda postavljena i "kutija" motora (naravno prije nosača rotora)
mjeri, reži, sijeci, postavi i ponovo lijepi

Toliko za sada. Veliki pozdrav za sve!
Mladen.