Kažu da se za Božić valja započeti nešto, pa i ja u tom duhu započeh zvanično radove na Harikenu.

Obzirom da sam za Novogodišnje praznike bio u Pragu, iskoristio sam priliku da skoknem do MPM radnje, pa tamo nađoh rezinske CMK točkove sa 5 paoka, kakve su imali naši Harikeni.

Na žalost, u radnji nisu imali ništa od Pavlinih proizvoda - vrlo moguće da ne sarađuju sa Pavlom, tako da problematika korektnog spinera i elise i dalje ostaje aktuelna, no, obzirom da će radovi na ovoj maketi biti malo duži usled silnih dorada i prepravki koje planiram, potražiću dotični Pavlin set u aprilu u Mošonu, a ako ni tamo ne bude nađen, preostaje samo samogradnja/prepravka nekog drugog spinera i elise...
U međuvremenu, u šteku rezinskih dodataka nađoh ceo rezinski kokpit za Harikena tako da sam njime problem unutrašnjosti skoro sasvim rešio - ostaje samo da odradim bočne zidove, instrument tablu (napravljena već od stirena i vidi se na slici pored sedišta). Znam da se neće mnogo ovih detalja videti kada stavim poklopac kabine, ali prosto ne mogu da ostavim delove iz kutije koji su tragikomični... Uz manje turpijanje zadnjeg zida kokpita sredio sam uklapanje ovog dela sa maketom.
Ostatak stirenskih pločica koje se vide na slici predstavljaju rasklop prostora za stajni trap koji je inače skroz šupalj!

Probno umetanje poda prostora za točkove (bez bočnih zidova) - zadovoljan sam opkrojenim delom.

Proba delova na suvo - postoji zazor od oko 0.5mm između trupa i krila koji ću rešiti grančicom sprua kao podupiračem.
Pojedine linije panela na krilima i trupu se na žalost maše pa će biti i nekog prerezivanja tih linija.
Većinu linija na krilima inače brišem jer krila iz kutije predstavljaju ona metalna, a ono što treba da postignem je simulacija platnenih krila...

Za danas ovoliko...
Srećan Božić svima koji ga slave danas!