Steta je da ovaj podforum stoji prazan, pa da dodam barem "Inbox" osvrt na dvije Revell-ove makete iz Zvjezdanih staza.
Ove makete iz serije ST se se proizvodile do 1995. god., i danas ih je jako tesko naci, ali zato ima stari dobri eBay, na kojem cete naci makete iz serijala ST od svih proizvodjaca koji su ih i proizvodili....Revell, Bandai, Polar Light, AMT...
1. KAZON FIGHTER
Za mjerilo ne pitajte, jer nigdje nije ni navedeno. Do sada sto sam uspio vidjeti, maketa je lijepo odlivena, iz 39 dijelova sa manjkom detalja (barem po mom misljenju). Takodje sto je zamjeriti, uz makete ne dolaze clear dijelovi, niti su napravljeni ikakvi "prozorcici"..., a trebalo bi biti...tako da ce biti dosta posla oko prepravljanja, busenja otvora, osvjetljavanja i sl. Takodje, decali su jako, jako siromasni...vidjet cete vec sami na slikama... Duzina sastavljene makete je 33.6 cm

Na fotkama cete primjetiti kovanicu od 5 kuna, nju sam koristio kao referencu, jer sam ove slike postao i na hrvatski Otvoreni maketarski forum.
2. KAZON TORPEDO
Isto osobine kao i za Fighter-a, s tim da su ovdje decali jos oskudniji.
Duzina sastavljene makete je 24.1 cm iz 37 dijelova, takodje bez clear dijelova.

No, sve u svemu i nije toliko lose, a posebno ako ste zaljubljenik SF-a, a posebno Zvjezdanih staza, onda cete malo "progledati kroz prste"...
Moju kolekciju ce upotpuniti Revell-ov Voyager i AMT Enterprice NCC-1701 A.