Author Topic: Lift Here! Decals - 501-LH “Choppers”, Yugoslav & Serbian helicopters in 1/35  (Read 989 times)

Offline Airsuba

• Global Moderator
  • jedan silovo osinjak, pa umro!
    • Beograd, Srbija
    • Lift Here! Serbia
« Last Edit: 25-12-2012, 12:33:39 by Airsuba »

Offline ziggy

• Member
  • No Mercy, No Fear!!!
    • Brcko Distrikt - BiH/Republika Srpska
Svaka cast Subo na odrzanom obecanju :super, e jos samo napisi gde ce biti u prodaji, od kada i po kojoj ceni?
Mercenaries never die, they just go to hell to regroup!

Offline Nemsy_29

• Member
  • MiG-29 The greatest fighter in the world
    • Beograd
Kakav je ono Mi-24 sa "detelina" kamuflazom? What if?

Offline zivorad

• Member
Koja to firma uopste proizvodi ove helice u 1:35?

Offline ziggy

• Member
  • No Mercy, No Fear!!!
Ovaj Mi-24 s detelinom je pretpostavljam u bojama u kakvim su bili kad su kupljeni,znaci pre farbanja u JSO kamuflazu, a makete imaju od Dragon UH-1N, i Trumpeter Mi-4/8/17/24.

Offline Dusan L

• BMK
Kakav je ono Mi-24 sa "detelina" kamuflazom? What if?

Nije what if, takav je bio.

Odlichni decali! Svaka cast!

Pozzz

Offline Suhoj

• Member
Ima li nekih fotki tog sa detelina kamuflazom?
Zanima me da vidim kako su nasi prefarbali sovjetske/ukrajinske oznake koje su vec bile na njemu kad je dosao.

Offline ziggy

• Member
  • No Mercy, No Fear!!!
Dugo se polemisalo o poreklu ovih Mi-24 kao i Hummera koje je koristio JSO, navodno su ove Mi-24-ke prvo vatreno krstenjei imale u Afghanistanu, cini mi se da tako negde procitah, valjda su kupljeni od Ukrajinaca, neka me neko ispravi ako je ovo dezinformacija, isto tako nezna se zasigurno odakle su oni hummeri i kojim kanalima nabavljeni, bar ja jos nisam nista saznao, izvinjavam se ako je ovo off topic, al cini mi se da bi iblo zgodno da i tu misteriju jednom rascistimo  :super

Offline Airsuba

• Global Moderator
    • Beograd, Srbija
    • Lift Here! Serbia
Postoje dostupne makete za sve ove helikoptere u 1/35, zato je i ovakav izbor... Ziggi je već napisao ko šta pravi!

Mi-24 je došao u ovoj šemi i tako leteo 1998, dok nije osmišljeno novo originalno farbanje za SVE letelice iz JSO 'avio-jedinice'. Sve je to prefarbano sa iste tri boje, kombinacija zelena-braon-crna, a one su bile visoko kvalitetni auto lakovi tako da su se boje tokom borbenih operacija bile nepromenjene.
Tek kada su isključeni iz upotrebe i ostavljeni boje su propale i ostale ove izbledele koje se vide na dostupnim fotografijama.

Bar jedan Mi-24 (jer sam video fotografije samo jednog, iz '98) je stigao kompletno sređen, bar spolja, izgledao je kao nov sa svežom bojom i sa kompletnim stensilima na engleskom. Neprimećuju se neke prefarbane oznake, a na slikama ima one karakteristične široke i velike tragove izduvnih gasova.

Nisam se nikad pretarano detaljno raspitivao odakle su i kako stigli, trebalo bi da su stigli klasičnim 'polulegalnim' sistemom, naručeni za neku treću adresu na koju naravno nisu nikad stigli.... odatle sigurno i stensili na engleskom.

@ offtopic - Hammeri su došli preko firme iz Makedonije, kupljni legalno i zvanično pa doterani ovamo gde su svi prerađeni u one 'transportere'. Sve su bili civilne verzije, dakle stvarno Hammeri a ne vojni HUMVEE! Ko se razume u ta vozila zna da ima nekih razlika, mada ne velikih...

Offline ziggy

• Member
  • No Mercy, No Fear!!!
Subo hvala za info, ajd jos samo javi gde ce biti dekali u prodaji i od kada, i po kojoj ceni, da angazujem nekog da mi kupi, jer trenutno sam opet na terenu kod arapa  :god

Offline Airsuba

• Global Moderator
    • Beograd, Srbija
    • Lift Here! Serbia
Prodaju se već par nedelja, a cena im je 700 dinara - mesto M-Hobby...

Offline ziggy

• Member
  • No Mercy, No Fear!!!
OK, hvala, nisam znao jer na M-Hobby online shopu nisu izlistani u prodaji?

Registered user

• Guest
Ja samo kad nesto vidim na hompejdzu registrujem!  :jok Ovo je super!!!  :pilot A zasto nema JRV Mi-8?