Postoje dostupne makete za sve ove helikoptere u 1/35, zato je i ovakav izbor... Ziggi je već napisao ko šta pravi!
Mi-24 je došao u ovoj šemi i tako leteo 1998, dok nije osmišljeno novo originalno farbanje za SVE letelice iz JSO 'avio-jedinice'. Sve je to prefarbano sa iste tri boje, kombinacija zelena-braon-crna, a one su bile visoko kvalitetni auto lakovi tako da su se boje tokom borbenih operacija bile nepromenjene.
Tek kada su isključeni iz upotrebe i ostavljeni boje su propale i ostale ove izbledele koje se vide na dostupnim fotografijama.
Bar jedan Mi-24 (jer sam video fotografije samo jednog, iz '98) je stigao kompletno sređen, bar spolja, izgledao je kao nov sa svežom bojom i sa kompletnim stensilima na engleskom. Neprimećuju se neke prefarbane oznake, a na slikama ima one karakteristične široke i velike tragove izduvnih gasova.
Nisam se nikad pretarano detaljno raspitivao odakle su i kako stigli, trebalo bi da su stigli klasičnim 'polulegalnim' sistemom, naručeni za neku treću adresu na koju naravno nisu nikad stigli.... odatle sigurno i stensili na engleskom.
@ offtopic - Hammeri su došli preko firme iz Makedonije, kupljni legalno i zvanično pa doterani ovamo gde su svi prerađeni u one 'transportere'. Sve su bili civilne verzije, dakle stvarno Hammeri a ne vojni HUMVEE! Ko se razume u ta vozila zna da ima nekih razlika, mada ne velikih...