ej, hauba je ispala prva liga!!
deluje uglancano ko imalinom mazano

zadnjih sat vremena sam se malo igrao sa onim Gunze SF fine polishing compound-om i definitivno zakljuchio da je to odlichno sredstvo za postizanje visokog sjaja na maketama - sve povrshine koje su lakirane gloss lakom (ili su ofarbane gloss bojom) nakon poliranja ovom technoshcu dobijaju josh bolji gloss efekat! Prozirne delove koji su malkice oshteceni dovodi u sasvim pristojno stanje a uz naknadno potapanje u Future/Pronto stakla su ko prava! Isprobao sam ga i na hromiranim delovima.... mama mia kako dobro izgledaju nakon tretiranja - ko ogledalo maltene!

kapiram samo da bi formula za finish automobila, maketa Formule 1, kamiona i ostalih vozila sa poliranim finishem, trebalo da ide ovako:
1. prskanje boje karoserije u par tankih slojeva
2. blagi prelazak preko osushene boje najfinijom mogucom shmirglom radi izjednachavanja sitnih neravnina nakon farbanja
3. lakiranje gloss lakom (ili Future/Prontom)
4. nanoshenje SF compounda radi poliranja karoserije nakon dobro osushenih prethodnih radova
nisam bash sigruan za korak 2 jer ga nisam praktichno probao ali mi deluje logichno da i ovo treba uraditi zbog sitnih neravnina koje nastaju ako se malo omashi pritisak pa se pojave sitne neravnine....
e tako, nakon malo "offtopica"

da vidimo sad za boju enterijera....
kakva su sedishta data za Mustanga - sportska u stilu Recaro sedishta za reli/trkachka vozila - ili standardna putnichka? ako je ovo drugo onda mozda nija losha varijanta da mu ofarbash enterijer u neku svetlo braon boju (Humbrol Leather) da ispadne luxuzna varijanta od koze.... ili mozda crna koza...zavisi shta ti se svidja... nekako mi te dve bioje najvishe leze uz ovo.. siva otpada... a i bilo shta drugo jer si karoseriju ofarbao u crveno
instrument tablu mozesh recimo u belo sa crnim detaljima - tako obichno stavljaju instrumente na sportskim automoblima.... kao neki retro fazon

na podu mozesh da zalepish recimo ili papirnatu maramicu ili neku finu tkaninu kako bi simulirao tapacirung na podu... ja sam ovo primenio kad sam radio kamion Peterbilt - koristio sam neku tkaninu...
evo kako je izgledalo kad sam zalepio tkaninu za pod kabine...

a evo kako je izgledalo nakon farbanja i postavljanja sedishta i ostatka kabine...

ne znam kako bi ispalo sa papirnatom maramicom ali ono, probaj prvo na nekom komadu plastike (recimo kutija od CD-a) da zalepish i maramicu i tkaninu pa ofarbaj da vidish shta ti lepshe izgleda
posle drajbrashom malo odradi sedishta kako bi dobial efekat dubine - tj. da nisu uniformno ofarbana nego da imaju kao neku senku ....
shta inache uputstvo kaze za enterijer - koje boje se koriste?
ajd pozzi samo napred sa radom, mnogo mocno izgleda ovaj Mustang - iako je stara verzija bila nekako orignalnija, ovaj deluje bash onako napumpano