evo konachno se zavrshila radna nedelja (i godina!) pa cu sa uzivanjem da ponovo okachim svoje ovogodishnje radove - ovaj topik je zaista sjajan i bice mi jako drago da na jednom mestu vidimo ponovo sve ovogodishnje radove MK chlanova (ko je zainteresovan da to podeli sa nama

)
pa da krenemo....
u martu sam zavrshio dve makete....
Revell 1/144 F-19 Stealth - 26.03.2007.
Revell 1/144 B-2 Stealth (Spirit) - 26.03.2007.(prvi put sam ovde isprobavao senchenje kamuflaze erbrashom sa dve nijanse iste boje)
u junu je stiglo neshto sasvim drugachije....
Italeri 1/72 JS-2 Stalin (classic) - 24.06.2007.(na ovoj maketi sam prvi put krenuo sa ozbiljnijim doradama makete)
zatim je usledio rodjendanski poklon za moju veoma dragu prijateljicu - nasheg moderatora na brodovima - Tanju "Brodskog malog"....
Heller 1/150 Corsair ship - 03.07.2007.(na ovoj maketi sam usavrshavao tehnike pravljenja texture drveta pomocu slikarskih uljanih boja)
a onda je usledio napad maketarskog loodila

i paralelan rad na chak 6 maketa od kojih su dve ipak ostale i dalje projekti u radu ....

prve dve koje su bile zavrshene su malishani u 1/144....
Dragon 1/144 German heavy tank Maus & Tiger I early - 25.08.2007.(ovde sam prvi put koristio white spirit za razredjivanje boja kao i freehand prskanje kamuflaze - zmijice na Mausu! A zahvaljujuci Tripku, ovi malishani su dobili fenomenalan "ambijent" na kome se nalaze sada - Tripko, hvala josh jednom
)

zatim neshto shto mi je uvek zanimljivo da vidim - "what-if" shema farbanja...
ovog puta sam reshio da tako odradim sledecu (u osnovi groznu) maketu
Revell 1/144 F-16A Fighting Falcon - 08.09.2007.(prvi put sam praktichno primenio wash na maketi aviona!)
zatim sam se malo posvetio vojnim vozilima u tzv. "braillescale" ili 1/72 radi ucheshca u online takmichenju za makete vojnih vozila....za novembar mesec u kome je tema bila "Desert warfare" sam radio 3 makete...
prve dve su bili ovi malishani
Academy 1/72 Kettenkrad & Kubelwagen - 22.10.2007.(za ove makete sam prvi put radio postolja od stirodura i uz pomoc drugih raznih "dzidzabidza" - thnx razoxx! - a i uspeshno se izborio sa nestashnim Academy dekalima - do sada najgorim koji postoje na trzishtu!)
potom sam dovrshio mozda i moju najomiljeniju maketu aviona do sada (hvala Medicu shto mi ju je poklonio

)
LS 1/144 Mitsubishi F-1 - 28.10.2007.(prvi put sam za kompletnu, inache poprilichno kompleksnu, kamuflazu koristio akrilne Gunze boje i jako sam zadovoljan konacnim ishodom!)
i za kraj sezone 2007. sam uradio i treceg kandidata za Braillescale online takmichenje
Airfix 1/72 Bofors 40mm Gun & Morris Quad tractor - 29.10.2007.(celo vetrobransko staklo radi experimenta uradio sam pomocu Kristal Klear-a)
i eto, to bi bio moj bilans za 2007. godinu - 11 maketa - nije loshe... ako u 2008. bude i toliko bice super

u pauzama guzve na poslu radi se i planira josh svashta neshto, ali sve to vishe radim za svoju dushu - behind the scene

.... bice okacheno u galeriju jednog dana kad bude gotovo

pozdrav svima i slobodno kachite svoje radove iz 2007. ovde... lepo je prisetiti se na jednom mestu shta smo sve to raduckali tokom prethodnih 365 dana

srdachno vash
Srdjan