Maketarski Kutak
09-09-2010, 16:39:56 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Slike maketa clanova foruma "Maketarski Kutak" zavrsenih u 2009. godini mogu se videti na
sledecem topiku.

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: 1:35 T-55A trumpeter  (Read 477 times)
dragan_mig31
Maketarski General

CHARLES BRONSON

« on: 22-10-2009, 17:47:04 »

ovo mi je danas stiglo sa luckymodela.malo su mi zdosadili jetovi u 72 pa resio sam da uradim i jedan oklop.

kad sam otvorio kutiju ovo je bilo unutra

nisam uopste upucen u ove makete oklopa ali ovako mi izgleda lepo.ima cak i 12.7 mitraljez.jedino sto me brine je to sto su gusenice gumene i neznam kako se to farba :S Cheesy

P.S. radim ovaj Smiley

« Last Edit: 22-10-2009, 17:54:17 by dragan_mig31 » Logged

divvac
Maketarski Kapetan

« Reply #1 on: 22-10-2009, 17:59:07 »

lepo,lepo....samo napred....
nego molim te reci mi da li ces da ga uradis sa sve ovim natpisima? Cheesy
to sam primetio u svim ratovima tenkisti su voleli da nesta dopisu i nacrtaju-najbolji primer su tenkovi pristinskog korpusa za vreme odbrane KiM 1999.
nego molim te reci mi sta sve tacno pise na ovom tenku?  Wink

WWII
''mrzim saveznike..... Tongue
realno njemci i ruje su imali najbolje naoruzanje!''

nece,nece pa stane...
PELE
Maketarski General

« Reply #2 on: 22-10-2009, 18:13:59 »

Maketa je odlicna!

Jedva cekam da krenes sa radom! Smiley

Pozz

dragos
Maketarski Narednik

« Reply #3 on: 22-10-2009, 18:14:48 »

I kod Tamiye su gusenice od vinila.To se deca igrala kredom,pa su isarala tenk.Ja mislim da su Makedonci rashodovali T-55 nakon dobijanja donacije u vidu acetilenskih boca.  

u radu:Yugo M-84;Iraq T-72 M1
dragan_mig31
Maketarski General

CHARLES BRONSON

« Reply #4 on: 22-10-2009, 18:22:16 »

napred pise ЦЕНТАР a iznad neki brojevi ali nomogu da provalim skroz...

Airsuba
Maketarski Pukovnik

« Reply #5 on: 22-10-2009, 18:42:51 »

To što je u kutiji odgovara za T-54 i sve kineske kopije istog, dakle bez prepravki nema da se uradi T-55 

- Glavni problem je u poklopcu motora koji odgovara T-54, a ne za T-55!

- Drugi problem je u varijantama otvora za komandira i nišandžiju! Ne mogu sve verzije T-55 da se urade i mora da se dobro provere fotografije tenka koji se radi.

- Treći problem su veoma loše gusenice (tanke i lošeg profila) za koje su se srećom nedavno ponovo pojavile alternative kod par kineskih proizvođača, pa i kod samog Trumpetera http://www.trumpeter-china.com/war513/products/en_message.asp?id=787

- Četvrti problem je što je trup predebeo pa ceo T-55 'sedi' nekako visoko. To je zbog toga što su predvideli da se unutra ubaci motor pa da se daljinski vozi. Vizuelno se može stvar korigovati tako što se točkovi ne zalepe u predviđeni položaj već se iseku graničnici na svakom točku i pa se trup fiksira niže i bliže zemlji.

Što se mene tiče i pored ovih primedbi kada se maketa uradi ona izgleda veoma pristojno i veoma liči na T-55 (meni i bolje od ESCI/Italeri makete).
Dragane od tebe zavisi koliko hoćeš da ti tenk bude tačan, ove moje opservacije se relativno lako srede uz malo samogradnje na poklopcu motora i uz kupovinu novih gusenica!

Srpski dekali i makete, Lift Here! & Cranky Crank! - http://lifthereserbia.wordpress.com/
dragan_mig31
Maketarski General

CHARLES BRONSON

« Reply #6 on: 22-10-2009, 19:34:06 »

meni ovako sa slike izgleda priblizno isto.ne zanimaju me pojedinosti nije ovo maketa za takmicenje,nego licno za mene.ne smetaju mi gusenici.jedino sto me zanima je sta treba da se uradi na poklopac motora?ovo mi je prvi tenk tako da ne planiram da bude 100% tacan

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: