Maketarski Kutak
08-09-2010, 13:03:35 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Galerija maketa clanova foruma "Maketarski Kutak" sa maketama vojnih vozila nalazi se na adresi:
http://s849.photobucket.com/albums/ab57/maketarskikutak2/

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: T-55A & MAZ  (Read 753 times)
@ki
Maketarski General

« on: 26-01-2010, 12:38:45 »

Fenomenalan rad!

http://www.network54.com/Forum/110741/thread/1264462681/Is+it++just+a++MAZ+FETISH+-+or+something+more+sinister--

Momcha
Global Moderator
Maketarski General

« Reply #1 on: 26-01-2010, 12:57:52 »

Zack Sex je lud Smiley

Petar_II
Maketarski Narednik

Kralj to sam ja.

« Reply #2 on: 26-01-2010, 15:49:20 »

Ovo mi je san da uradim u 1/72,pokusacu u samogradnji,mislim da ima i maketa u 1/72,ako neko zna proizvodjaca neka okaci,inace ovo je sjajno,cestitke na radu i izboru.
PELE
Maketarski General

« Reply #3 on: 26-01-2010, 16:37:40 »

Wooow, nemam reci!

Shocked

Hawkeye
Maketarski Pukovnik

dr.Pierce

« Reply #4 on: 26-01-2010, 20:17:22 »

jedino sto bas ne razumem natpise na tenku,sve ostalo je...umetnost!

"Uzivaj mladicu za mladosti svoje"
milanco
Maketarski General

Jednostavno Najbolji AC Milan

« Reply #5 on: 26-01-2010, 23:54:29 »

Fenomenalno  Shocked Shocked Shocked

"...ako stanemo gubimo sve..."
RILE-NS
Maketarski Kapetan

MAKETARSKI FUNKCIONER

« Reply #6 on: 27-01-2010, 00:39:55 »

Osim nerazumljivih natpisa, koji govore o povrsnosti prilikom istrazivanja teme,ima jos par propusta koji su mi zasmetali.Znam da cepidlacim ,al' takav mi je horoskop.
Ovakvu vrstu poluprikolice JNA nije imala u svom voznom parku,pa samim tim ni jedna od vojski nastalih njenim raspadom(sem ako nije bilo uvoza sa drugih strana pa mi je promakao podatak).Sto se VRS tice sigurno nije imala jer je svu tehniku nasledila iz JNA.
Sam tegljac MAZ je uradjen po slikama vozila Vojske Jugoslavije sa nekog od proslih "Partner"-a.Cini mi se da je autor slika AirSuba. Huh
http://www.oklop.net23.net/vucnivoz/maz537/opis.htm
Tako da konkretno to vozilo i T-55 VRS nekako ne idu zajedno.
Malo je preterano sa rdjom po mom misljenju.Jesu bili ratni uslovi ,ali je VRS odrzavala tehniku.
Sto se tenka tice imam dve zamerke.Prva je u vezi gumene obloge pricvrscene na prednju oklopnu plocu tela tenka.Kolega ju je napravio savijenu na dva mesta sto je malo teze uraditi sa doticnim materijalom.Ne savija se lako,a konturu tenka je pratila samo uz koriscenje navarenih srafova sa maticama(uradjeno na maketi kod otvora vozaca tenka ili metalnih profila u obliku cirilicnog slova p za njeno fiksiranje.
Druga zamerka se odnosi na ogrebotine i sitna ostecenja vidljiva na kupoli tenka.Uradjena su belom ili nekom srebrnkastom bojom i mnogo mi odskacu.Daju dojam da je tenk pravljen od aluminijuma, a ne od celika.Trebao je da odradi taj efekat sa grafitnom olovkom ka sto je odradio na tegljacu.
Eto toliko od mene.Ovo mi je zasmetalo pa rekoh.Ziveli!
« Last Edit: 27-01-2010, 00:45:24 by RILE-NS » Logged

"Hajde sine priznaj da nisi ucio,evo necu ti ništa-partijske mi knjižice-bog mi je svedok!"-BOSA
rodeo
Maketarski Kapetan

« Reply #7 on: 27-01-2010, 01:57:59 »

Ne moze se osporiti dobar maketarski rad ali jednostavno ljudi koji su svakodnevno ziveli uz snimke ovih tenkova naci ce zamerke. Taj chipping belom je vrlo popularan u zadnje vreme, ne znam tacno sta predstavlja, da li neko zna da objasni?

Nejasni natpisi su neoprostivi.

"Ne volim tange ali ih nosim zbog prirode posla" - Maja Nikolic
Suhoj
Maketarski Pukovnik

« Reply #8 on: 27-01-2010, 02:07:16 »

Fenomenalno!!!
Jedino sto se meni ne svidja jesu natpisi, bolje da ih nema uopste osim onog grba na prednjoj strani...

Momcha
Global Moderator
Maketarski General

« Reply #9 on: 27-01-2010, 10:23:15 »

Tenk je radjen po originalu samo se on malo preso.I meni je trebalo da provalim bez fotke sta je autor
hteo da kaze ali kad videh fotku bese mi lakse "O MI I NIKO DRUGI HA HA HA"Inace covek obozava da radi rusko i istocno naoruzanje.

drazen
Maketarski Kapetan

« Reply #10 on: 29-01-2010, 22:23:52 »

Odličan maketarski rad,prava umjetnost, samo što u stvarnosti tako trošan tenk se možda može vidjeti samo na smetlištu   Cheesy
VRS 55ce koje sam viđao po kasarnama 15 godina nakon rata izgledaju mnogo očuvanije nego prikazana maketa.
Hugo Sperle
Maketarski Kapetan

BOGCE IMA BLOKCE

« Reply #11 on: 22-02-2010, 21:25:14 »

Tenk je radjen po originalu samo se on malo preso.I meni je trebalo da provalim bez fotke sta je autor
hteo da kaze ali kad videh fotku bese mi lakse "O MI I NIKO DRUGI HA HA HA"Inace covek obozava da radi rusko i istocno naoruzanje.

SAMO MI I NIKO VISE
HA HA HA

Momcha
Global Moderator
Maketarski General

« Reply #12 on: 22-02-2010, 23:53:20 »

Gde li ti procita "SAMO MI I NIKO VISE"
« Last Edit: 22-02-2010, 23:55:21 by Momcha » Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: